headphone 021-91009484
asd

تحصیل در فرانسه

تحصیل در فرانسه

icon درخواست مشاوره

تحصیل در فرانسه

مزایای زیادی برای نظام آموزشی کشور رشدیافته ای چون فرانسه وجود دارد که از جمله ی آن میتوان اشاره به امر داشت که ، سیاست های آمورشی فرانسه به گونه ای طرح ریزی شده که تحصیل در دانشگاه های فرانسه ، در اغلب موارد رایگان باشد و دانشجویان با ارائه ی کارت دانشجویی میتوانند از رستورانها و مراکز تفریحی و هنری تخفیفاتی چشم گیر دریافت کنند.
دانشجویان میتوانند ۲۰ ساعت در هفته به صورت پاره وقت کار سفید  (همراه با بیمه و پرداخت مالیتات ) داشته باشند و هزینه های زندگی خود را تحت پوشش قرار دهند و در انجام کارسیاه ( بدون سابقه ی بیمه و پرداخت مالیات ) نیز، محدودیتی وجود ندارد.
 

مقطع کارشناسی

-سطح دانشگاه و رشته تحصیلی هزینه های متفاوتی را بر دوش دانشجو میگذارد که معمولاً در حدود ۱۵۰ تا ۴۰۰ یورو تخمین زده میشود.
-برای تحصیل دردانشگاه هایی که هزینه های تحصیل در آنها رایگان و یا تقریبا رایگان است نیاز به مدرک زبان وجود دارد ولی در دانشگاههای فرانسوی زبان ، داشتن مدرک زبان فرانسه الزامی است.
-لزوم ارائه ی مدرک زبان انگلیسی آیلتس با حداقل نمره ی ۵٫۵ به دانشگاه
-عموماً تحصیل دردانشگاه های انگلیسی زبان ، نیازمند پرداخت هزینه تحصیل میباشد و دانشگاه دولتی و یا رایگان محسوب نمیشود.
-طول زمان تحصیل در فرانسه در مقطع کارشناسی ۳ الی ۴ سال است
 

مقطع کارشناسی ارشد

-دانشگاه های دولتی که البته غالب موارد زبان تدریس در آن ها نیز فرانسوی میباشد ، هزینه تحصیل ندارند و یا تقریبا رایگان هستند
-تحصیل در فرانسه در دانشگاه هایی که دروس را به انگلیسی برگزار میکنند در زمره دانشگاه های رایگان به شمار نمی آیند.
-دانشگاه هایی که زبان تدریس در آنها انگلیسی میباشد ، نیازمند ارائه مدرک آیلتس هستند.
-طول زمان تحصیل در فرانسه برای دانشجویانی که در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستند ، ۲ سال میباشد
 

مقطع دکتری

- تحصیل در دانشگاه های فرانسه با توجه به رزومه تحصیلی دانشجوی متقاضی تحصیل در دکتری ، میتواند رایگان باشد و یا با پرداخت هزینه توسط شخص دانشجو صورت پذیرد.
-تحصیل در دوره ی دکتری شغل محسوب میشود و دانشجو در پروژه ی دکتری همراه با تیم پروژه که متشکل از اساتید و دانشجویان هستند مشغول به کار میگردد.
- موضوع رساله ی دکتری و درجه ی علمی اساتید راهنما سهم چشمگیری در ارزش مدرک علمی دانشجو دارد.
- مدت تحصیل در دکتری برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در فرانسه را دارند ، ۴ سال میباشد
 

اقامت پس از تحصیل در فرانسه

سیستم آموزشی ، حضور بهترین اساتید و وجود ده ها دانشگاه در فرانسه ، که در زمره ی معتبرترین های دانشگاه های سطح اروپا و حتی جهان هستند ، تنها دلایلی نیستند که موجب جذب هزاران دانشجو از هر اقلیمی به این کشور ، میشود.
شاید مزیت مهم دیگر این باشد که دانشجویان متقاضی اخذ بورسیه تحصیلی در  کشورهای حوزه ی شینگن ، پس از فارغ التحصیلی، بدون محدودیت در فرانسه کار خواهند کرد و همینطور داشجویان متقاضی تحصیل در کشور فرانسه از سراسر جهان هم همین فرصت را دارند!
در شرایط عادی ، افرادی که بتوانند از طریق کار، دانشجویی و … برای مدت ۵ سال در فرانسه بمانند ، می توانند تقاضای اقامت دائم کنند. البته این زمان ، برای فارغ التحصیلان یکی از دانشگاههای فرانسه تنها دو سال پس از اتمام تحصیل می باشد .
لازم به ذکر است که چنانچه دانشجویان ، دارای یکی از سه نوع درجات زیر باشند ،  مجوز اقامت موقت برای پیدا کردن و شروع کار را خواهند داشت. به این ترتیب زمانی که یکی از مدارک زیر را در یک موسسه آموزش عالی با طرح ملی تطبیق داده باشید:
– درجه حداقل معادل با کارشناسی ارشد
– مجوز حرفه ای
– درجه بندی شده به عنوان سطح وسط CGE (کنفرانس Grandes écoles)، که معادل یک دوره ۵ ساله تحصیلی
متقاضیان اقامت پس از تحصیل در فرانسه ، میتوانند برای اجازه اقامت موقت (APS، authorisatio provisoire de séjour) درخواست دهند.
چنانچه متقاضی در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در فرانسه باشد و به دنبال اخذ مدرک کارشناسی ارشد خود در این کشور نیز هست ، همچنین به دنبال فرصتی میباشدکه اقامت خود را در فرانسه طولانی تر کند ، میتواند در حالی که به دنبال اخذ مدرک کارشناسی ارشد است، واجد شرایط برای یک “مجوز Séjour  Provisoire de “ هم بشود ،به این ترتیب ، قادر به جستجو برای کار هم هست.
مجوز Séjour Provisoire de  یا APS، نوع خاصی از اجازه اقامت دانشجویی میباشدکه امکان کار کردن برای چندین ماه پس از اتمام تحصیل و در حین دریافت مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر را ، فراهم مینماید. هنگام اقدام برای APS ، دانشجو می تواند در فرانسه در وضعیت تحصیلی خود  تا یک سال باقی بماند. در حالی که به دنبال  یک قرارداد کار CDI  برای استخدام نیز میباشد.
این مجوز ، دارای اعتباری یکساله پس از تاریخ انقضای مجوز اقامت دانشجویی است و غیر قابل تمدید است.
باید دانست که بموجب این مجوز ، دانشجوی متقاضی میتواند در رابطه با دوره تحصیل خود در هر شغلی کار کند تا زمانی که حداقل دستمزد قانونی (برابر یک و نیم برابر SMIC) را دریافت کند. در چنین مواردی، دانشجویان نمی توانند وضعیت شغلی در فرانسه را رد کنند و با انجام این کار و پرداخت مالیات می توانند به اقامت پس از تحصیل در فرانسه  دست یابند.
امکان صدور این مجوز در شرایطی هم که دانشجو بخواهد پس از تحصیل در یک رشته مرتبط با دوره تحصیل خود، یک شرکت ثبت کند و از طریق ثبت شرکت در فرانسه به اقامت پس از تحصیل دست پیدا نماید ، وجود دارد.
در ادامه ، لازم است متقاضی ، پس از یکسال ، مجوز اقامت موقت دانشجویی در فرانسه را به ترتیب زیر درخواست کند:
– تبدیل وضعیت دانشجویی به کارمندی  : برای آن دسته از دانشجویانی که خواستار اقامت پس از تحصیل در فرانسه هستند و  قرارداد کار را مرتبط با دوره تحصیل خود تنظیم می کنند. تغییر وضعیت از اقامت موقت دانشجویی به اقامت کاری ، رایگان و به مدت یک سال معتبر است.
– تبدیل وضعیت دانشجویان متقاضی اقامت پس از تحصیل در فرانسه به موقعیت خویش کارآفرین (آزاد)  : برای دانشجویانی که می خواهند شرکت خود را بنا نهند ، زمینه کاری باید مربوط به دوره تحصیلی باشد و قابلیت حیات این شرکت باید بوسیله روشن سازی و توضیح طرح کسب و کار و جزییات پروژه، اثبات گردد .
ناگفته نماند که متقاضیان اقامت پس از تحصیل در فرانسه برای دریافت مجوز استخدام ، باید به ارائه ی یک قرارداد کاری یا پیشنهاد استخدام ازسوی یک شرکت فرانسوی ، بپردازند. در بررسی درخواست ارائه شده ، چند معیار از جمله انگیزه های شرکت، پیشینه متقاضی و مدت زمانی که متقاضی در تحصیل عالی فرانسه تحصیل کرده است، در نظر گرفته میشود.
نکته ی دیگر اینکه اجازه اقامت APS  به زمان طولانی برای پردازش و بررسی از سوی مقام صلاحیتدار نیازمند است. بنابراین فرم درخواست را باید حداقل ۴ ماه قبل از انقضای  اقامت دانشجویی تکمیل و جهت انجام مراحل آن اقدام نمود. در مناطقی مانند پاریس، که در آن دانشجویان زیادی خواهان این امر میباشند، لازم است متقاضی حداقل از  ۶ ماه پیش از پایان اقامت تحصیل برای APS اقدام نماید. هنگامی که مدارک مورد نیاز برای این امر را در اختیار دانشجو باشد، وی باید به اداره  پلیس و یا مقام صلاحیتدار مربوطه جهت به راه اندازی فایل اقامت خود مراجعه نماید.
 

مدارک مورد نیاز برای اقدام جهت APS

-ارائه ی مدرک ارشد و یا گواهی اشتغال به تحصیل
-ارائه ی کارت اقامت دانشجویی که از زمان اعتبار آن بین ۴ الی ۶ ماه باقی مانده باشد.
-ارائه ی 3 قطعه عکس گذرنامه
هنگامی که دانشجو اجازه اقامت موقت کسب مینماید، می تواند به دنبال هر کار تمام وقت در رابطه با مدرک خود باشد. این کار میبایست دارای شرایط زیر باشد:
-یک کار موقت CDD  ویا کار دایم CDI  باشد
-پرداخت حداقل ۱٫۵ برابر درآمد سرانه کشور در سال مالی مورد نظر
-ارتباط با مدرک اخذ شده و رشته آن
-تطبیق حقوق با کارمندان فرانسوی همان شرکت در مقایسه با شخص شما
هنگامی که متقاضی، کاری را که واجد شرایط فوق میباشد، پیدا کند، می تواند قرارداد کار خود را به مقام صلاحیتدار ظرف ۱۵ روز جهت درخواست تغییر وضعیت اقامت موقت به اقامت یک ساله کاری ارایه نماید. اگر دانشجو تحت اقامت APS باشد، شرکتی که او را استخدام مینماید ، لازم نیست ثابت کندکه هیچ یک از کارکنان واجد شرایط فرانسه قابلیت تصدی این پست را ندارند.رعایت این شرط به طور معمول برای شرکت هایی که میخواهند کارمندان خارجی را استخدام کنند ، مورد نیاز میباشد.
درخواست اقامت پس از تحصیل در فرانسه ، در صورتی که درمورد یکی از مشاغل زیر نباشد ، مورد قبول واقع نخواهد شد:
-تکنسین مداخله در صنایع مبلمان و چوب
-سرویس از راه دور و عامل فروش
-حسابرسی و مدیریت کنترل مالی
-اپراتور تجهیزات تولید مبلمان و محصولات چوبی
-اپراتور تجهیزات تولید شیشه
-برنامه ریز / طراحی محصول مکانیکی
-بازرس کیفیت انطباق – طراح ساخت و ساز و عموم
-اپراتور واحد تولید مکانیکی اصلی
-طراح برق و الکترونیک
-مهندسی تولید و عملیات سیستم های اطلاعاتی
-فرایند تولید تکنیسین مداخله
-اپراتور تجهیزات تولید مواد شیمیایی و دارویی
 
تحصیل در فرانسه

icon درخواست مشاوره