headphone 021-91009484

icon درخواست مشاوره

تحصیل در آلمان
برای ورود به کشور آلمان ، یکی از ساده ترین و مورد استقبال ترین راه ها ، انتخاب مسیر تحصیل در این کشور است. به نحوی که آلمان ، پس از آمریکا ، انگلستان و استرالیا ، در رتبه ی چهارم پذیرش دانشجو از اقصی نقاط جهان است. آمار نشان میدهد بیش از 12 درصد دانشجویان این کشور ، از گوشه گوشه ی جهان گرد هم آمدند .گردهمایی این دانشجویان ،ناشی از جهات مختلفی است که یکی از مهمترین جهات این علاقه ، رایگان بودن تحصیل دراغلب دانشگاهها است. و درصورت بدون هزینه نبودن ، مقدار ناچیزی به عنوان شهریه سالیانه دریافت می شود. تنها هزینه ی بارشده بر دانشجوی این کشور چیزی در حدود سالیانه هزار یورو برای هزینه هایی نظیر بیمه و ... است.
همچنین اخذ بورسیه های متنوع در رشته ها و مقاطع مختلف نیز از مزایای تحصیل در آلمان به شمار میرود.
دیگر اینکه ، پس از گذراندن دوره های تحصیلی در آلمان ، میتوان در این کشور یا بسیاری کشورهای دیگر ، صاحب شغل شد.
مدارک تحصیلی کسب شده در این کشور نیز ، مورد پذیرش و تایید بسیاری از مراکز ، شرکت ها و کمپانی های بزرگ جهان است که معیار مناسبی جهت دعوت به کار از متقاضی خواهد بود. ناگفته نماند که مدارک فارغ التحصیلی 71 دانشگاه آلمان ، در ایران ، تایید شده از سوی وزارت علوم است. امکان تغییر رشته نیز پس از یکسال از سپری شدن سال تحصیلی آلمان ، به کرات ، فراهم است.
وجود بیش از 450 مرکز آموزش عالی با قابلیت ارائه ی بیش از 17500 دوره آموزشی ، بستری فراهم آورده ، که در آن هر متقاضی در هر رشته و تا هر مقطعی ، امکان تحصیل خواهد داشت. بخصوص که اغلب این رشته ها به زبان انگلیسی ارائه میشوند.
ذکر این نکته ضروری است که نام  13 دانشگاه آلمان از حیث کیفیت آموزشی در فهرست 200 دانشگاه برتر جهان به چشم میخورد .
 
از این شمار میتوان به این سه مورد از برترین دانشگاه های آلمان اشاره داشت:
-دانشگاه فنی مونیخ (Technische Universität München   ) ، دارای رتبه ی 60 ام در جهان
-دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ(Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg   )، دارای رتبه ی 66 ام در جهان
-دانشگاه ماکسیمیلیان مونیخ (Maximilians-Universität München  ) ، دارای رتبه ی 75 ام در جهان
لازم به ذکر است ، باتوجه به اینکه پروسه ی نوبت دهی سفارت آلمان در ایران ممکن است چندهفته به طول بینجامد ، دانشجویان ایرانی ،میبایست حداقل دوماه پیش از شروع ثبت نام ها ، اقدامات لازم را جهت دریافت پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی ، به عمل بیاورند. تاریخ شروع ترم ها به شرح ذیل است :
نیم سال اول : که آغاز آن از ابتدای آوریل (12فروردین ) و انتهای آن آخر سپتامبر ( 10 شهریور ) است . به این نیم سال ، ترم تابستانه نیز میگویند.
نیم سال دوم : که آغاز آن از ابتدای اکتبر ( 10 مهر ) و انتهای آن ، آخر مارس ( پایان فروردین ) است. به این نیم سال ، ترم زمستانه نیز میگویند.
دانشجویان ایرانی برای دریافت پذیرش از دانشگاههای دولتی آلمان ، به ارائه ی گواهی سازمان سنجش مبنی بر قبولی در کنکور سراسری ، نیازمندند. در بعضی موارد دانشگاهها برای دانشجویان بین المللی که خارج از آلمان اقدام میکنند آزمون های ورودی در نظر گرفته اند ، که دانشجویان بعد از پشت سر گذاشتن این آزمون ها میتوانند وارد دانشگاه شوند.
نکته : شرط زبان برای دانشجویان علاقمند به تحصیل در آلمان به زبان این کشور ، ارائه ی گواهی مهارت زبان آلمانی یا “ آزمون زبان انستیتو گوته ” جهت دریافت پذیرش دانشگاه است. اگر هم دانشجویان ، ادامه تحصیل در مقاطعی که به زبان انگلیسی تدریس میشود را درنظر دارند، مدرک تسلط به زبان انگلیسی ایلتس(IELTS)  در سطح نمره  6-6.5 موردنیاز است.
توصیه میشود ، فردی که متقاضی اقامت در آلمان است، مدرک خود را به زبان آلمانی بگیرد تا پس از اتمام تحصیل یکسال زمان ، برای یافتن شغل موردنظر و اقامت در آلمان، داشته باشد.
ویزاهای مختلفی میتواند منجر به دریافت ویزای تحصیلی آلمان شود که بسته به نوع پذیرش شما از دانشگاه یا کالج موردنظر ، متفاوت و نیازمند مدارک خاص خود است. البته پیشنهاد میشود که پیش از درخواست و دریافت پذیرش از دانشگاه ، حداکثر اطلاعات لازم را درباره ی آن دانشگاه ، شهر و کلیه حواشی مربوطه ، کسب کنید و درصورت ممکن ، حتی بازدیدی از آن به عمل آورید. در نهایت هم با مشاوران و متخصصان آگاه وارد مشورت شوید. در این راستا ، از متقاضیان عزیز ، دعوت به عمل می آید ، تا اطلاعات خود را با مراجعه به موسسه حقوقی مهاجرتی اتحاد ، تکمیل نمایید و مشاوره های کارساز و راه گشای متخصصان امور حقوقی و مهاجرت را در جهت اهدافتان ، دریافت نمایید.
بدیهی است که برای تحصیل در آلمان، اولین گام دریافتن پذیرش از کالج یا دانشگاه یا موسسات زبان آلمان است . البته داشتن نامه پذیرش از یک دانشگاه به منزله ی اجازه ی تحصیل در آلمان نیست، بلکه پس از آن، دانشجو باید برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان اقدام نماید.
صرفاً با داشتن یک کارت هویت برای شهروندان اتحادیه اروپا و بخصوص کشورهای سوئیس ، نروژ و یا لیختن اشتاین ، میتوان وارد کشور آلمان شد.
 اقدام جهت دریافت ویزای تحصیلی آلمان برای دانشجویان خارج از منطقه ی اروپا، در صورتی که قصد تحصیل در آلمان یا اقامت در این کشور را، به مدت بیش از 90 روزدارند ،با دریافت ویزای دانشجویی آلمان ممکن است. قوانین بیشتری نیز برای درخواست ویزای آلمان وجود دارد. البته پروسه ی درخواست ویزا ، می بایست از سوی سفارتخانه های آلمان در کشور مبدا، آغاز شود.